AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

750.000 de comenzi: actualul Opel Corsa își continuă povestea de succes

  • A cincea generație a unui model de mare succes: peste 13 milioane de autovehicule Corsa fabricate până în momentul de față
  • O poveste de succes în cinci acte: de la Corsa A la modelul actual

Opel-Corsa-292168Rüsselsheim. Dinamic, practic, stilat și foarte popular: a cincea generație a autovehiculului Corsa este un bestseller. De la lansarea acesteia pe piață, la sfârșitul anului 2014, Opel a primit 750.000 de comenzi. Acest model stilat și multifuncțional continuă astfel povestea de succes care a început în 1982 cu primul model Corsa. Până la ora actuală au fost fabricate peste 13 milioane de autovehicule Corsa din toate generațiile.

„Corsa este unul dintre cele mai importante modele ale noastre din Europa și înregistrează aproximativ un sfert din volumul total de vânzări de autovehicule Opel. În funcție de versiune, reprezintă autovehiculul perfect pentru persoane singure și cupluri, precum și pentru familii”, spune Peter Küspert, vicepreședintele departamentului de vânzări și servicii post-vânzare al Opel/Vauxhall.Opel-Corsa-292169

Corsa nu a câștigat doar clienți de-a lungul anilor, ci și multe premii, inclusiv recentul titlu „Autovehiculul de mici dimensiuni al anului 2016” în Irlanda, „Autovehiculul eco al anului 2016” în Letonia, „Cel mai practic autovehicul al anului 2015” și „Campionul valorii în 2015” în Germania, precum și premiul „Autovehiculul cu cel mai bun raport calitate-preț în 2015” acordat de AUTOBEST. Acest lucru arată că Opel Corsa este un model cu adevărat european.

Există motive întemeiate pentru un asemenea succes: Corsa îmbină o atmosferă plăcută și stilată și plăcerea de a conduce cu tehnologiile de vârf ale autovehiculelor din clasele superioare. Pentru bestseller-ul din categoria autovehiculelor de mici dimensiuni, filozofia de design a companiei Opel „Măiestria sculpturală întâlnește precizia germană” se îmbină cu confortul maxim și sistemele moderne de asistență, precum și cu cea mai bună conectivitate digitală datorită Opel OnStar și IntelliLink infotainment. Portofoliul impresionează și cu motoarele sale turbo dinamice și eficiente pe benzină, diesel sau cu GPL (în funcție de piață), iar raportul calitate-preț al întregului pachet este excelent.

Opel Corsa: o poveste de succes în cinci acte

Actul întâi: din 1982 până în 1993

Opel-Corsa-A-11281Corsa A a debutat ca cel mai mic dintre „frații Kadett”, un autovehicul agil, cu o lungime de doar 3,62 metri, cu un coeficient aerodinamic extrem de scăzut (0,36) și cu pasaje ale roților îndrăznețe, evazate, ca la autovehiculele de raliu. Erhard Schnell, directorul de design, crease un autovehicul cu alură sportivă, de mici dimensiuni, cu linii ferme, sculptate, destinat să placă îndeosebi „bărbatului casei”. Principala caracteristică era motorul Corsa GSi de 100 cp, prin care a fost introdusă propulsia diesel. Gama de modele hatchback şi notchback cu două uşi a fost extinsă în 1985, prin apariţia popularului model cu cinci uşi. Corsa A a fost foarte apreciat şi a devenit cel mai bine vândut model, cu 3,1 milioane de unităţi vândute.

Actul doi: din 1993 până în 2000

Opel-Corsa-B-25822În ciuda succesului înregistrat de Corsa nr. 1, la Rüsselsheim a fost luată decizia de a-l poziționa pe succesorul acestuia ca un autovehicul pentru femei. Designerul Hideo Kodama s-a apucat de lucru şi a creat un model Corsa cu linii mai curbate, mai blânde, cu faruri atrăgătoare de forma unor „ochi mari”. Modelul Corsa B era cu zece centimetri mai lung și mult mai spaţios la interior. Introducea de asemenea standarde mai ridicate în materie de siguranţă în segmentul său, printre care ABS, protecţie la impacturi laterale şi airbagurile frontale. Pentru pieţe speciale, pe lângă modelul hatchback, Opel a pus la dispoziţie încă o dată variantele hatchback, station wagon şi pick-up. Motoarele pe benzină dispuneau deja de tehnologia injecţiei directe şi convertoare catalitice, în timp ce GSi avea 16 supape, iar propulsia diesel beneficia acum de supraalimentare. Al doilea model Corsa a fost un succes la nivel mondial şi a atins pragul de vânzări de 4 milioane de unităţi.

Actul trei: din 2000 până în 2006Opel-Corsa-C-58074

Hideo Kodama a fost din nou cooptat să proiecteze forma modelului Corsa C. Elementele stilistice au fost orientate intenţionat către predecesorul său de succes. Noul Corsa a crescut cu zece centimetri în lungime şi avea o postură mai lată, cu un ampatament mai lung, ceea ce a sporit în mod semnificativ spaţiul la interior. Pentru prima dată, caroseria a fost complet galvanizată. Motorul pe benzină sofisticat cu patru supape ECOTEC şi noul motor turbo diesel cu injecţie directă au asigurat o putere sporită, un consum redus de carburant şi cele mai mici valori ale emisiilor – toate variantele respectau deja cerinţele exigente ale standardului de emisii Euro 4. Corsa C a devenit de asemenea o vedetă şi a înregistrat vânzări de 2,5 milioane de unităţi.

Actul patru: din 2006 până în 2014

Opel-Corsa-D-214230Ca și Corsa B, versiunile cu trei și cinci uși și-au urmat calea proprie: modelul Corsa cu trei uşi avea un aspect unic, asemănător cu cel al unui coupé, vizând categoria de clienţi cu înclinații sportive, exact ca și modelul inițial Corsa A. Varianta cu cinci uşi a devenit un veritabil autovehicul spațios, de familie. Corsa D a avut o lungime de aproape patru metri.Datorită tehnologiei Opel ecoFLEX, modelul Corsa dispunea de sistemul Start/Stop pentru reducerea consumului de carburant şi de motoare foarte eficiente. Cea de a patra generație a atins vânzări de 2,8 milioane de unități.

Actul cinci: din 2014 

Opel-Corsa-292035Cele 750.000 de comenzi de până la ora actuală, autovehiculele din a cincea generație Corsa sunt asamblate tot în fabricile Opel din Zaragoza și Eisenach în variantele cu trei și cinci uși. La Eisenach este produs şi modelul Opel ADAM, astfel încât Corsa are și el frați mai mici, la fel cum Kadett l-a avut odată pe Corsa.Opel-Corsa-289630

Articole similare

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

Mihai Morcovescu

Oficial: Opel devine marca a grupului PSA

administrator_autopromag

Competiţia „Cel mai 4×4” din România și-a desemnat câștigătorii ediției cu numărul 24

Darius Pana

Leave a Comment