AUTOpro
Extra

Concursul de Eleganță Sinaia

Retromobil Club Romania (R.C.R.), sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, cu sprijinul Primariei Sinaia si al Muzeului National Peles, organizeaza sambata 27 iunie 2015 editia a V-a a Concursului de Eleganta Sinaia. Automobilele participante vor fi expuse pe domeniul Regal Peles in intervalul 10.00-18.00. Incepand cu ora 11.00 cele 29 de automobile inscrise in concurs vor defila prin fata juriului prin curtea interioara a Castelului Peles, iar de la ora 18.00 pe Bulevardul Carol I. Incepand cu ora 19.00 in fata Cazinoului Sinaia va avea loc festivitatea de premiere.

AFIS CES 2015

Pe langa cel mai important premiu, ”Best of Show”, acordat de juriul international al concursului si celelalte premii speciale si pe grupe, va fi decernat prin votul spectatorilor ”Premiul publicului”.

La eveniment si-au anuntat participarea numeroase personalitati ASR Principele Radu, membru de onoare al R.C.R., presedintele senatului dl. Calin Popescu Tariceanu – membru fondator al R.C.R., dl. Mihail Ion Gorgoi, Directorul General al Muzeului National Peles dar și primarul orasului Sinaia dl. Vlad Oprea.

F87A8129

            ,,Pentru Sinaia, acest eveniment reprezintă încununarea a peste o sută de ani de tradiție automobilistică. De patru ani, Concursul de Eleganță, strânge în jurul său o comunitate de pasionați, oameni pentru care automobilele de epocă sunt opere de artă care trebuie privite și tratate ca atare. De la an la an, publicul s-a înmulțit iar aprecierile la adresa acestui eveniment au devenit din ce în ce mai numeroase. Îi felicit pe organizatori și sper ca, și anul acesta, evenimentul să adune publicul numeros și elegant pe care îl merită. ” a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

,,Pentru Muzeul National Peles este o onoare sa sprijine o astfel de manifestare de prestigiu, organizata de Retromobil Club Romania, activitate la care vor participa numeroase personalitati. Multumim organizatorilor pentru eforturile depuse si ii asteptam pe turisti sa vizioneze frumoasele automobile de epoca expuse in zona Castelelor Peles si Pelisor.” a spus Mihail Ion Gorgoi, Directorul General al Muzeului National Peles.

F87A7793

             ,,Din cele 38 de evenimente organizate anul acesta de Retromobil Club Romania, Concursul de Eleganta Sinaia este cel mai important. Desi acumulam experienta de la o editie la alta emotiile sunt de fiecare data foarte mari. Ne bucuram ca si anul acesta am reusit saavem in concurs un numar important de automobile istorice de exceptie. Multumim Casei Regale a Romaniei pentru patronaj, Primariei Sinaia si Muzeului National Peles pentru gazduire si sprijin precum si sponsorilor, participantilor si nu in ultimul rand publicului pe care-l asteptam in numar cat mai mare la Sinaia in 27 iunie. ” a spus Bogdan Coconoiu, Presedintele Retromobil Club Romania.

Prezentatorii concursului, dl Alexandru Bindea, actor al Teatrului National din Bucuresti, membru R.C.R., si dl. Alexandru Seremet, PR BMW Romania, au pregatit pentru public ample prezentari ale automobilelor participante.

Afisul concursului a fost realizat de pictorul Adrian Mitu, fiecare participant urmand a primi cate un tablou cu masina inscrisa in concurs.

F87A8508

La editia din acest an a concursului participa in premiera la Sinaia marcile Oldsmobile Curved Dash (1904 – cel mai vechi automobil participant), Maxwell (1908), Kaizer Darrin (1954), Cord 812 (1937), Ferrari 328 GT (1984), DeSotto Custom Coupe (1947) si Messerschmitt KR 200 (1957). Lista completa de masini participante, Regulamentul concursului, componenta Juriului si a Comitetului de organizare pot fi consultate pe site-ul R.C.R. (www.retromobil.ro)

Organizat de Automobil Clubul Roman Regal (A.C.R.R.) in anii 1934 si 1934 evenimentul fost reluat de Retromobil Club Romania din 2011 fiind dedicat exclusiv vehiculelor istorice. Evenimentul se bucura de participare internationala fiind inclus in calendarul F.I.V.A. (www.fiva.org).

 

Notă: Exceptând afișul evenimentului, imaginile care ilustrează acest articol sunt de la ediția din 2014.

Articole similare

Exclusiv! Video spion Land Rover Discovery

administrator_autopromag

Adio revenire imobiliară!, spune un fost şef al bancherilor

Exclusiv AUTO pro! Noul Seat Arona surprins în teste!

Filip Sîrbu

Leave a Comment