AUTOpro
Stiri

Frankfurt nu va mai găzdui celebra expoziție auto IAA

IAA Frankfurt

Expoziția auto germană IAA (Internationale Automobil Ausstellung), recunoscută drept una dintre cele mai mari trei din Europa, alături de cele de la Geneva și Paris, se va desfășura într-un alt oraș începând cu 2021.

Asociația Industriei Auto Germane (VDA), a decis să mute expoziția într-un alt oraș după ce timp de 70 de ani ea a avut loc la Frankfurt, capitala financiară a celui mai puternic stat european.

În ciuda renumelui câștigat de-a lungul anilor și a studiilor care indicau că aproape o treime dintre vizitatori intenționau să cumpere o mașină în cele șase luni următoare evenimentului, IAA Frakfurt și-a pierdut treptat din strălucire, la fel ca majoritatea saloanelor auto din întreaga lume. Scăderea numărului de vitatori și bugetele tot mai reduse alocate de constructorii auto pentru acest eveniment au împins VDA către o decizie greu de acceptat, dar destul de logică.

Conform LifeNews.ro, VDA a anunțat că dorește să schimbe radical formatul evenimentului pentru a se concentra pe mobilitatea din „orașele inteligente” și va alege un nou spațiu expozițional din Berlin, Hamburg sau Munchen pentru asta. Decizia finală va fi luată în săptămânile următoare, iar ediția din 2021 a IAA va avea loc într-unul dintre aceste orașe.

În ultimii ani tot mai mulți producători auto au ales, mai întâi să reducă bugetele și spațiile expoziționale, pentru ca, mai apoi, unii să renunțe complet la participarea la IAA Frankfurt. Totodată, evenimentul a devenit o țintă pentru manifestațiile mai mult sau mai puțin pașnice ale activiștilor pentru mediu.

Cum contractul dintre VDA și Messe Frankfurt s-a încheiat anul trecut, Asociația a decis să nu îl reînnoiască și să solicite oferte altor centre expoziționale. Pe lista scurtă s-au aflat în ultimele luni șapte orașe printre care și Frankfurt, Hanovra, Köln sau Stuttgart, însă se pare că „finalistele” au rămas Berlin, Hamburg și Munchen. Uimitoare pentru mulți, decizia VDA vine după ce și organizatorul expoziției auto de la Paris – care alternează cu IAA – a decis să „reproiecteze radical” evenimentul care se va desfășura în acest an între 1 și 11 octombrie. Doar că francezii au decis să păstreze Paris Expo Porte de Versailles drept punct de atracție.

Articole similare

Suzuki a lansat noul Swift în Japonia

Filip Sîrbu

Încep pre-comenzile pentru vehiculele electrice Rivian

Andrada Arsenie

Nissan vrea ca până în 2026 modelele electrificate să aibă costuri similare cu cele cu motoare termice

Mihai Morcovescu

Leave a Comment