AUTOpro
Generale Green car Romania my love Slider Spion Stiri

Kaufland a inaugurat prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România

Kaufland România, în parteneriat cu Renovatio, vine în sprijinul tuturor celor care vor să conducă ecologic și lansează prima rețea publică de stații de alimentare Fast Charge a mașinilor electrice din România.

Valer Hancas (Kaufland) si Alexandru Teodorescu (Renovatio) alimenteaza la statie

Acestea vor funcționa non-stop, vor putea fi folosite gratuit pe axa Arad – Constanța și se vor afla în parcările magazinelor Kaufland din nouă orașe și pe autostradă, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să se deplaseze pe distanțe mai mari.

Renovatio, o companie tânără, dezvoltată din pasiune pentru energia din surse regenerabile pune la dispoziție întreaga rețea de stații de încărcare pentru parcările magazinelor Kaufland România.  În același timp, Kaufland va achiziționa o flotă de 18 mașini 100% electrice, mașini achiziționate din Germania, prețul fiind mai mic decât în România. O parte din acestea vor fi donate ONG-urilor partenere, iar o parte vor fi folosite de către angajații Kaufland în deplasările zilnice în interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare. Primele ONG-uri care beneficiază începând de astăzi de un mod ecologic de transport sunt Hospice Casa Speranței, Habitat for Humanity și Let’s Do It, Romania!.

Noile stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța, precum și pe autostrada A2.

Acestea vor fi conectate la rețeaua națională.

Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de 1h). Stația deservește toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.

 

Mașinile electrice achiziționate de Kaufland România spre donație, Volkswagen e-Golf,au o autonomie de aproximativ 200 de kilometri. 

 

Potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) pentru 2015 și 2016 românii au achiziționat 74 de mașini electrice 100% și hibride.

Articole similare

5.000 de sancţiuni contravenţionale pentru defecțiuni tehnice în doar două zile

Robert Stan

Recordul stabilit de Urus pe gheață, oficial înregistrat

Florin Amariei

Bosch se ocupă și de comunicarea V2M

Filip Sîrbu

Leave a Comment