AUTOpro
Slider Stiri

Uber s-ar putea alia cu Hyundai pentru a dezvolta o flotă de automobile autonome

Privind putin înapoi la dezvoltarea segmentelor autonomous și car-sharing, putem vedea cum majoritatea companiilor implicate au depus eforturi singulare și în general concurente. Acum, odată cu avansul luat de aceste importante segmente pentru viitorul industriei auto, putem observa tendința de cristalizare – FCA lucrează cu Google, Lyft are parte de o investiție masivă din partea General Motors. Asta înseamnă că granițele celor două segmente – autonom și car-sharing – sunt din ce în ce mai puțin vizibile. Iar Ford, Volvo, Lyft, Uber și Google chiar s-au aliat pentru a forma noua coaliție de promovare a segmentului driverless.

Acum, un nou zvon întărește progresia colaborativă a companiilor care acum puțin timp nu ar fi avut deloc intenția unor parteneriate. Conform presei Coreene, Uber s-ar putea alia cu Hyundai, pentru a dezvolta vehicule autonome chiar acasă la constructorul Sud-Coreean. Parteneriatul ar include și o comandă imensă pentru automobile cu logo-ul Hyundai – iar de curând se pare că experții companiei Americane au vizitat inclusiv centrul de cercetare și dezvoltare Namyang din Hwaseong. Uber operează deja în 71 de țări și 438 de orașe, astfel încât necesitățile lor pentru automobile capabile să se conducă singure ar putea fi de ordinul milioanelor în viitorul apropiat.

Articole similare

Pal-V Liberty – prima masina zburatoare care poate fi inmatriculata in UE

Florin Amariei

VIDEO Noul Kia Sorento ajunge pe piață cu o „a doua pereche de ochi”

Robert Stan

Navya, o companie din Franța, a devenit cunoscută pe plan mondial pentru implicarea sa Lyft vrea un miliard de călătorii autonome și electrice în 2025

Filip Sîrbu

Leave a Comment