AUTOpro
Slider Stiri

Oficial: Opel devine marca a grupului PSA

Desi anuntul oficial era asteptat in cadrul Salonului Auto de la Geneva, el a venit cu o zi mai devreme. Grupul PSA a anuntat achizitia marcilor Opel si Vauxhall de la General Motors, devenind astfel al doilea producator european de automobile, cu o cota de piata de 17%, dupa Volkswagen si pozitionandu-se inaintea aliantei Renault-Nissan.

PSA va plati 1,3 miliarde de dolari pentru marcile Opel si Vauxhall si 0,9 miliarde de dolari, in parteneriat cu BNP Paribas, pentru operatiunile europene ale GM Financial. Pretul include, pe langa cele doua marci si facilitatile de productie si centrele de dezvoltare Opel.

Carlos Tavarez, Presedintele grupului PSA, s-a declarat incantat de achizitie si si-a exprimat determinarea de a accelera dezvoltarea si nivelul de profitabilitate al marcii germane. Dealtfel, ultimul sau interviu exclusiv inainte de anuntarea acestei tranzactii a fost acordat, la Paris, revistei AutoPro. Tavarez a mentionat atunci ca estimeaza aparitia primului model autonom al grupului PSA pana in 2021. Acum stim ca acest proiect va implica si marca Opel. Interviul il puteti gasi in paginile numarului 54 al revistei AUTOpro, de astazi pe piata.

Marca germana Opel este detinuta integral de gigantul american GM inca din 1931 si o prima tentativa de vanzare a avut loc in 2008.

Mai multe detalii vor fi anuntate la Salonul Auto de la Geneva, unde echipa AUTOpro are o prezenta consistenta si va incerca sa afle toate amanuntele acestei tranzactii care reconfigureaza polii de putere din industria europeana de automobile.

Articole similare

PIRELLI: Cinci sfaturi pentru verificarea pneurilor care te ajută să te deplasezi în siguranță cu mașina

Autopromag

A treia generație Kia Ceed surprinsă în teste

Filip Sîrbu

Șeful echipei de F1 McLaren: Criza, ultim avertisment pentru Formula 1

Robert Stan

Leave a Comment