AUTOpro
Green car

Tesla va lansa un Model 3 cu prețul de 25.000 de dolari

Elon Musk a anunțat că Tesla va lansa un Model 3 la prețul de 25.000 de dolari, model care va fi disponibil în aproximativ trei ani. De asemenea, mașina va fi și complet autonomă, adică va putea merge singură de șosea.

La acest preț, mașina ar fi mult mai ieftină decât orice altceva a făcut Tesla până acum. Din păcate, investitorii și clienții sunt obișnuiți ca Musk să își țină promisiunile, drept pentru care și anunțul de acum este privit cu suspiciune.

El a promis acum și că viitorul Model 3 va fi complet autonom, o sarcină foarte dificilă în condițiile în care senzorii și echipamentele necesare pentru o conducere parțial autonomă sunt foarte scumpe. Elon susține că programul software a rescris în totalitate pentru a reuși conducerea autonomă, dar nu a dat detalii despre noul soft.

În trecut, fondatorul Tesla a prezis că mașinile tesla vor fi integral autonome până în 2017, dar nu a reușit să respecte termenul. În prezent, încă se lucrează la o mașină sigură și complet autonomă. Dat fiind termenul de trei ani până la disponibilitatea noului Model 3, poate că va reuși acum să se țină de cuvânt.

Tesla Model S Plaid

Musk a anunțat, de asemenea, că Tesla preia comenzile acum pentru noul Tesla Model S cu trei motoare, o mașină capabilă să producă 1.100 de cai putere. Această mașină va putea merge de la zero la 100 km/h în mai puțin de două secunde. Cu un preț de pornire de 120.000 de dolari, modelul S Plaid va avea o viteză maximă de 320 km/h și va putea parcurge 840 de km cu o încărcare completă.

Prin comparație, Dodge Challenger SRT Demon, o mașină specială de tractare, era capabilă să treacă de la zero la 60 în 2,3 secunde și să ruleze un sfert de milă în 9,65 secunde, potrivit Fiat Chrysler Automobiles. Clienții pot comanda modelul S Plaid acum, a spus Musk, iar primele vor fi livrate până la sfârșitul anului viitor.

În timpul prezentării „Battery Day”, Musk și Andrew Baglino, șeful dezvoltării grupului de propulsii Tesla, au dat detalii și despre îmbunătățirile pe care compania le-a adus în ceea ce privește proiectarea bateriei și capacitățile sale de fabricare a bateriei. Aceste progrese ar putea duce la reduceri masive ale costurilor producției de baterii.

Articole similare

BMW Vision iNEXT devine modelul de serie iX – 500 CP, peste 600 km autonomie si incarcare rapida

Florin Amariei

Spark, un nou serviciu de car-sharing se lansează la București

Dragos Baltateanu

Maserati a lansat noul Levante Hibrid

Florin Amariei

Leave a Comment