AUTOpro
Green car

Lynk & Co dezvăluie conceptul Zero înainte de Beijing Auto Show

Lynk & Co, marca premium globală a Geely Auto Group, a dezvăluit Conceptul Lynk & Co Zero, o primă privire asupra viitorului mărcii Lynk & Co ca lider în vehiculele electrice la nivel global.

Conceptul Zero este un vehicul electric de lux pur, care se va baza pe Sustainable Experience Architecture (SEA) de la Geely Holding, o arhitectură electrică utilizată ca bază pentru toate vehiculele electrice noi din portofoliul Grupului Geely Holding. În plus, arhitectura SEA își propune să fie prima open source din lume și va fi partajată cu alți producători de vehicule pentru propria lor dezvoltare a vehiculelor electrice.

Proiectarea unui nou viitor

Conceptul Zero a fost proiectat în studioul de design Göteborg al Lynk & Co, care a produs deja gama de vehicule Lynk & Co, care au vândut în total peste 300.000 de unități pe piața chineză de la lansarea SUV-ului din 2018.

Zero este al doilea concept car de la Lynk & Co. Primul concept, CCC Concept Car care a apărut în 2016 a stabilit direcția de proiectare pentru marca Lynk & Co pe măsură ce a crescut de la un singur model, 01, până la cinci modele diferite, inclusiv SUV, Crossover, Coupe SUV și sedan.

Conceptul Zero este o extensie a conceptului CCC original, utilizând limbajul de design unic al gamei, care are o expresie clară, cu linii grafice care depășesc limitele și lucrează pentru a evidenția aspectele tehnologice ale limbajului de proiectare Zero Concepts.

„Dedicația care s-a lucrat la conceptul Zero a fost incredibilă, iar rezultatul a fost designul de primă clasă cu tehnologii de ultimă generație care permit un viitor cu emisii zero. Am cuprins pasiunea, performanța și electrificarea pură în Conceptul Zero”, spune Peter Horbury, vicepreședinte senior Geely Design.

Utilizarea arhitecturii SEA i-a oferit Lynk & Co Design posibilitatea de a crea un vehicul cu proporții perfecte, cu surplomburi reduse atât în ​​față, cât și în spate, precum și un profil sportiv dinamic care se potrivește poziției Concept Zero ca un coupe performant orientat spre tehnologie, cu un ampatament care atinge puțin sub 3.000 mm lungime.

Sustenabilitatea a fost plasată în prim-planul conceptului Zero, cu utilizarea materialelor durabile de înaltă tehnologie, care vor spori și mai mult variantele de producție cu emisii zero.

„Noua noastră arhitectură electrică ne oferă libertatea de a dezvolta mașini frumos proporționate, elegante, flexibile și dinamice. Sustenabilitatea este cheia strategiei noastre de proiectare; credem într-un viitor cu materiale selectate cu atenție și noi tehnologii”, spune Stefan Rosen, șeful Lynk & Co Design.

Gata pentru producție

Conceptul Zero va intra în producție în 2021 și va sprijini actualizările complete Over the Air cu inteligență artificială, care va permite o interacțiunee vocală completă. Gama este proiectată să ajungă la o autonomie de peste 700 km. În ceea ce privește performanța, se preconiează atingerea a 100 km.h în mai puțin de patru secunde.

Producția va fi realizată într-o nouă fabriză din estul Chinei.

Articole similare

Renaulution – revoluția Groupe Renault

Gabi Gogiu

Conceptul Volkswagen ID Roomzz anticipează un SUV electric cu șapte locuri

Dragos Baltateanu

Staţie de încărcare Elvi EVBox cadou pentru clienții Mazda MX-30

Gabi Gogiu

Leave a Comment