AUTOpro
Generale Stiri

Piëch Automotive a prezentat conceptul electric Mark Zero

Salonul Auto de la Geneva a fost locul unde o marcă nouă în lumea auto și-a prezentat primul concept pentru un automobil electric.

Piëch Automotive este un nume nou în lumea auto. Noul start-up a fost înființat de către Anton Piëch (fiul lui Ferdinand Piëch, fostul președinte al Volkswagen Group) și Rea Stark Rajcic. Compania a luat ființă în 2017 și are sediul în Zurich, Elveția.

Conceptul Mark Zero este un coupe sportiv, propulsat de un sistem electric. A fost prezentat pentru prima dată publicului la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie. Modelul are o lungime de 4.320 mm și folosește trei motoare electrice, unul de 150 kW amplasat pe puntea față și două similare pentru puntea spate. Puterea totală a sistemului electric nu a fost încă anunțată, dar conceptul Mark Zero poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.2 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/oră.

Motoarele electrice sunt alimentate de un set de acumulatori despre care compania Piëch nu a dat prea multe detalii, în afara faptului că aceștia nu se încălzesc în timpul încărcărilor și descărcărilor. În plus, noile celule suportă recuperarea rapidă a energiei electrice, sistemul având nevoie de doar 4.40 minute pentru o încărcare rapidă la 80% din capacitate.

Celulele electrice sunt furnizate de compania chineză Desten Group. Piëch Automotive mai spune că aceste baterii oferă o autonomie de 500 km pentru modelul Mark Zero, iar greutatea totală a mașinii nu va depăși 1.800 kilograme.

Compania Piëch are în plan dezvoltarea a trei versiuni de serie: un coupe cu două locuri, un sedan și un SUV sportiv.

Articole similare

Dacia a stabilit un nou record comercial în 2013

Autopromag

Finanțarea Fiat Chrysler se mărește la 800 de milioane €

Autopromag

Studiu: CarPlay și Android Auto distrag atenția de la condus

Dan Damian

Leave a Comment