AUTOpro
Generale Stiri

Infiniti se retrage oficial de pe piața vest-europeană în 2020

Infiniti, marca premium a constructorului Nissan, spune stop operațiunilor din Europa pentru a se concentra pe piețele profitabile din America de Nord și China.

Infiniti a anunțat oficial restructurarea operațiunilor și retragerea de pe piața vest-europeană în 2020. Infiniti va rămâne activă ca marcă în Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia.

Restructurarea anunțată înseamnă și oprirea producției pentru modelele Q30 și QX30 la uzina din Sunderland, Marea Britanie. Infiniti confirmă astfel zvonurile apărute în presă că se va retrage de pe principalele piețe europene ca urmare a rezultatelor slabe la vânzări.

În 2018, Infiniti a vândut 16.600 de unități pe piața din Europa și Rusia, o cifră departe de targetul de 40.000 de exemplare stabilit la lansarea mărcii în Europa în anul 2008.

Infiniti se va concentra pe piețele din America de Nord și în China unde anunță cinci modele în următorii cinci ani și electrificarea unor modele începând din 2021 și renunțarea la versiunile diesel.

În România, marca Infiniti nu mai operează oficial din anul 2013. În Europa de Est, marca premium mai este prezentă pe piețele din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Polonia.

Articole similare

Săptămâna SUV-urilor la Opel aduce reduceri consistente

Filip Sîrbu

Cetățenii UE din mediul urban susțin interzicerea mașinilor pe combustie internă din 2030

Florin Amariei

General Motors primește fonduri de 489 mil. USD pentru a produce ventilatoare mecanice

Robert Stan

Leave a Comment