AUTOpro
Generale Stiri

Aston Martin lansează ediția limitată DBS 59 pentru a celebra victoria de la Le Mans din 1959

Aston Martin a prezentat oficial ediția limitată pentru modelul DBS Superleggera numită DBS 59: 24 de exemplare create pentru a celebra victoria mărcii britanice în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1959.

Pentru a celebra victoria obținută în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1959, Aston Martin a prezentat o ediție specială a modelului DBS Superleggera, cel mai puternic și performant model din gama costructorului britanic.

Victoria din 1959 a fost obținută cu ajutorul legendarului model Aston Martin DBR1. Astfel, 24 de exemplare din seria specială numită DBS 59 vopsite în culoarea British Racing Green vor fi disponibile la vânzare prin intermediul dealerului Aston Martin Cambridge, cel care a contractat acest proiect cu producătorul britanic.

Exemplarele din seria limitată au fost personalizate cu elemente în culoarea bronzului ca logo-ul Superleggera de pe capotă, grila radiatorului și inscripția Aston Martin. Sunt folosite jante cu design special de 21 de inch.

Pentru interior, Aston Martin a replicat materialele folosite în 1959, folosind piele în nuanța Chestnut Tan. Personalizarea celor 24 de exemplare a fost făcută de divizia Q by Aston Martin, divizie ce se ocupă de exemplarele bespoke, personalizate în funcție de dorințele viitorului proprietar.

Modelul Aston Martin DBS Superleggera folosește un motor V12 de 5.2 litri ce oferă 725 CP și 900 Nm . Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 340 km/oră, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 3.4 secunde.

Articole similare

Aston Martin celebrează 100 de ani prin conceptul CC100 Speedster

Autopromag

Primus Auto revoluționează piața serviciilor auto odată cu lansarea Volvo Retail Experience și Volvo Personal Service

Filip Sîrbu

Bugatti Bolide – conceptul care strapunge limitele

Florin Amariei

Leave a Comment