AUTOpro
Stiri

Tuatara – prima mașină care depășește 500 km/h pe stradă!

Tuatara a atins 508,73 km și stabilește recordul mondial de viteză, devenind astfel cea mai rapidă mașină de serie din lume.

La treisprezece ani după ce a devenit cunoscut datorită primului său record mondial de viteză, SSC a reușit să doboare din nou recordul. Producătorul auto a spulberat toate așteptările cu anunțul său, Tuatara devenind prima mașină de de serie care a stabilit un record oficial de peste 500km/h. Hypercarul calcă pe urmele SSC Ultimate Aero, care a înregistrat un record de 412 km/h în 2007. Astfel, SSC Tuatara este cu aproape 19 km/h mai rapid decât Bugatti Chiron.

Pilotul profesionist Oliver Webb s-a urcat la volanul SSC Tuatara, care are 1.750 CP și a reușit să obțină o medie de viteză de 508,73 km/h pe cele două sensuri obligatorii pentru a fi omologat recordul de viteză. La întoarcere, hypercarul chiar a reușit să atingă o viteză de 532,93 km / h, consolidându-și pentru totdeauna locul în istoria automobilelor.

SSC descrie respectarea reglementărilor recordului mondial până în cel mai mic detaliu, având oficiali la îndemână pentru a verifica totul, inclusiv revizuirea măsurătorilor GPS Dewetron, care urmăreau viteza de rulare, folosind în medie 15 sateliți. Regulile impun ca Tuatara să fie o mașină de serie identică cu versiunea disponibilă pentru clienți, să ruleze pe un drum public, cu anvelope de stradă și combustibil obișnuit, iar datele de pe GPS-ul omologat trebuie citite și verificate de doi martori autorizați.

„Am fost foarte aproape să atingem cifrele teoretice, ceea ce este uimitor într-o lume reală și pe un drum public. Am ajuns într-un moment în care nu ne mai confruntăm cu limita mașinilor, ci cu factorul uman”, spune fondatorul SSC, Jerod Shelby.

Pentru a capta în mod corespunzător filmările istorice ale Tuatarei, SSC a apelat la ajutorul unei echipe aeriene formată dintr-un jet subsonic T-33, un elicopter și o dronă. Încă nu a fost publicat nimic pe YouTube sau pe alte canale de socializare ale companiei, dar aștepăm cu nerăbdare videoclipurile.

Articole similare

Renault a prezentat noua generație Captur

Robert Stan

Mașinile pe care vrem cel mai mult să le testăm

Florin Amariei

Faraday Future plănuiește să devină o companie publică

Autopromag

Leave a Comment