AUTOpro
Green car Stiri

Tesla taie prețurile pentru Model 3 și Model Y, dar scumpește variantele performante

Constructorul auto american Tesla a decis că prețurile pentru Model 3 și Model Y vor fi cu 1000 de euro până la 2000 de euro mai mici, în timp ce mașinile performante au acum prețuri mai mari.

Tesla încearcă, așadar, să obțină mai mulți clienți pentru modelele accesibile ale mărcii, însă vrea să-și recupereze pierderile prin obținerea de plăți mai mari pentru cele mai impresionante variante din portofoliu.

Conform informațiilor publicate pe propriul website, prețul pentru Model 3 Standard Range Plus a ajuns la 40.990 euro fara TVA de la 41.990 euro fara TVA. Automobilul este capabil de aproximativ 440 de kilometri, o viteză maximă de 225 km/h și atinge 100 km/h în 5,6 secunde.

Model Y, deși încă indisponibil pentru România, are un preț scăzut cu 2000 de euro.

Strategia este una simplă: Tesla vrea să vândă mai multe mașini pentru a avea o cotă mai mare de piață. Astfel poate să continue cu dezvoltarea infrastructurii de încărcare și va aduna resursele financiare necesare investițiilor pentru dezvoltarea de baterii mai mari și mai fiabile.

Pentru a recupera pierderile stabilite de aceste reduceri au fost majorate prețurile pentru Model 3 Performance și Model Y Performance cu 1000 de euro fiecare.

Tesla încă nu este prezentă oficial în România, așadar clienții nu pot obține avantajele fiscale oferite de Rabla și Rabla Plus.

Articole similare

Suzuki Ignis a intrat în finala competiției World Urban Car 2017

Filip Sîrbu

Noul McLaren Artura primește pneuri smart „Cyber Tyre” de la Pirelli

Florin Amariei

Volkswagen a lansat noul Polo. Se remarcă un upgrade tehnologic

Florin Amariei

Leave a Comment