AUTOpro
Stiri

Retragerea Hyundai Kona EV se extinde în America de Nord și Europa

Din cauza riscului de incendiu al bateriei, rechemarea lui Hyundai Kona EV se extinde în America de Nord și Europa.

Potrivit agenției de presă Yonhap, Hyundai Motor urmează să tripleze numărul de mașini electrice Kona rechemate din cauza riscurilor de incendiu ale bateriei. Compania plănuiește să aducă în service aproximativ 51.000 de vehicule din America de Nord, Europa, China și alte piețe. Hyundai va rechema 37.366 de vehicule și 11.137 de vehicule în Europa și, respectiv, în America de Nord.

Această acțiune are loc după ce producătorul de automobile sud-coreean a anunțat săptămâna trecută un plan de rechemare voluntară pentru 25.564 de vehicule electrice Kona, începând cu 16 octombrie.

Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a declarat săptămâna trecută că Hyundai își va rechema voluntar EV-urile Kona, deoarece acestea ar putea reprezenta un risc de incendiu din cauza fabricării defectuoase a celulelor bateriei de înaltă tensiune.

Kona EV-urile afectate vor fi supuse actualizărilor de software și li se vor înlocui bateriile doar modelelor selectate după inspecții.

În urma unui experiment de reconstituire, LG Chem Ltd, compania care furnizează baterii pentru vehiculele electrice Kona, a declarat că celulele defecte ale bateriei nu au fost cauza incendiilor în vehiculele electrice Kona, iar cauza exactă nu a fost stabilită.

Articole similare

Prezentarea în premieră a celui mai nou model Jaguar, E-PACE

Filip Sîrbu

Ford dezvăluie noul Ford Focus: cel mai inovator, dinamic și fascinant Ford din toate timpurile se lansează la 20 de ani de la revoluționara primă generație

Filip Sîrbu

Presa germană: Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, l-a sfătuit pe Sebastian Vettel să îşi încheie cariera sau să plece de la Ferrari

Robert Stan

Leave a Comment