AUTOpro
Green car Stiri

Companiile schimbă reciclarea bateriilor. Se va produce plumb

Una dintre cele mai poluatoare industrii primește un imbold ecologic, după ce noile companii implicate în reciclarea bateriilor au găsit o metodă prin care să producă plumb din bateriile care nu vor mai fi folosite niciodată.

Un exemplu este o firmă din Singapore care a găsit o metodă prin care poate transforma plumbul obținut din baterii în lingouri. Folosind un proces care nu are nevoie de încălzire sau răcire, fabrica companiei din Ghaziabad utilizează mai multe mașinării care pot să desfacă elemente care compun plumbul și le așează în brichete. Plasticul și celelalte componente sunt reciclate separat.

În mod normal, reciclarea bateriilor se face într-un cuptor industrial care depășește 1.000 de grade de Celsius și se elimină destul de multe gaze care poluează.

Aceste start-up-uri reprezintă doar un mic sector din acest business care poate ajunge până la 14,2 miliarde de euro anual.

Analiștii și experții din domeniu spun că acest procedeu de reciclare a bateriilor ar putea avea un rol important în domeniu, dar este încă prea devreme pentru a decide asupra lor.

Articole similare

Segmentul SUV domină piața românească în 2020

Robert Stan

Chrysler Pacifica hibrid autonomă prezentată la Detroit – corespondență Dan Vardie

Filip Sîrbu

Noua generație Peugeot 208 a fost lansată oficial

Dragos Baltateanu

Leave a Comment