AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Green car Video

Premieră mondială: noua Cupra Born

Dan Vardie a fost la Barcelona la avanpremiera mondială a noii Cupra Born și are primele detalii ale noului EV!

Botezat Born, după numele unui cartier din Barcelona – numit El Born – noul model este bazat pe platforma MEB care echipează VW ID3 , de la care a preluat foarte multe detalii. Inclusiv celebrul ecran din câmpul vizual al șoferului la care se regăsește butonul de trecere în modurile D, R, P și chiar B, care produce o recuperare mai substanțială a energiei rezultate din frănare.

Însă asemănările se opresc aici. Pentru că Born are un design interesant, specific mărcii Cupra. Iar interiorul are o nouă abordare de design pionierată pe acest model. Are chiar și noi tehnologii care permit realizarea de motive scuptate cu  laserul în materiale textile de avangardă! Pentru cei care sunt curioși, le dăm un material nou la bordul lui Born: neoprenul! Da, acel material folosit la costumele de scafandru!

Fiind o Cupra, Born este mai puternică și mai dinamică decât ID 3, accelerând la 50 km/h în doar 2,6 secunde. Are 236 CP la dispoziție și promite o autonomie maximă de 540 km pentru versiunea cu bateria cea mai mare de 77kWh.

Articole similare

EXCLUSIVITATE: Interviu Jean Todt (I) – Educația rutieră și mașinile mai sigure au redus numărul victimelor din accidente de 5 ori în ultimii 45 de ani

Dan Vardie

Cupra Formentor e-Hybrid – drive test în premieră națională

Dan Vardie

BMW si Audi parasesc Formula E

Florin Amariei

Leave a Comment